MDF op maat en in standaardafmetingen

MDF is een veelzijdig plaatmateriaal van houtvezel. Door fijne houtvezels te verlijmen met behulp van kunsthars en onder hoge druk samen te persen ontstaat een plaat die gemakkelijk te bewerken is en die een grote buigsterkte heeft. Er zijn diverse soorten MDF, zoals standaard MDF, maar ook vochtwerend en ecologisch MDF. Standaardafmetingen kunnen meestal snel geleverd worden door webshops, daarnaast kan je er ook voor kiezen om MDF op maat te bestellen voor je project.

MDF in verschillende afmetingen laten zagen

De zachthoutsoort MDF is heel voordelig om aan te schaffen en geschikt voor gebruik binnen. Het materiaal is gemakkelijk op maat te zagen en je kan erin boren en frezen. MDF heeft een glad en dicht oppervlak, waardoor het voor veel soorten afwerking geschikt is. Denk aan verf, hoogglanslak, decorfolie of aan fineren. Gebruik je standaard MDF, dan is het nodig om het materiaal na de verwerking af te lakken. Weet je al precies welke lengte en breedte je nodig hebt, laat dan je MDF op maat zagen. Dat scheelt je weer werk en je hebt minder afval.

Materiaal met een fijne, dichte vezelstructuur

MDF is heel breed binnenshuis in je interieur toepasbaar. Het wordt gebruikt voor betimmeringen en vensterbanken, maar ook voor wanden, meubilair en deuren. Daarnaast is het geschikt om keukenkastjes of plinten mee te maken. Ook kan je met MDF een trapleuning construeren. Of gebruik MDF geprofileerd als lijstwerk. De platen zijn verkrijgbaar in diktes tussen de 3 en 18 mm en bij de bewerking ontstaan geen splinters of grove randen. Daarnaast is het plaatmateriaal slijt- en lijmvast. Nadelen van MDF zijn dat het niet tegen water kan en niet brandwerend is.

Onderneming die jongeren leert werken

Wil je je MDF op maat laten maken, dan kan je hiervoor bij diverse bedrijven terecht. Een hiervan is Greenbasic, een webshop met een bijzonder verhaal. Dit bedrijf biedt namelijk werkplekken aan schooluitvallers en jongeren met autisme. Zij kunnen bij Greenbasic de basisvaardigheden voor werk ontwikkelen. De jongeren pakken je MDF-platen en andere materialen netjes in en maken je pakket snel klaar voor verzending.