Je badkamer opfrissen met nieuwe kranen

Heb jij een badkamer die al de nodige jaartje oud is en eigenlijk wel een flinke makeover kan gebruiken, dan ben je hier aan het juiste adres. Wist je namelijk dat je met een paar kleine aanpassingen en toevoegingen je badkamer weer als nieuw kunt doen laten lijken? De oplossing is namelijk het laten of zelf plaatsen van nieuwe kranen. Kranen zijn namelijk niet alleen functioneel, maar ook decoratie erg belangrijk. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat je klassieke zilveren kranen er na een jaar of tien een stuk minder mooi uitzien. Sterker nog, de kans dat ze daadwerkelijk aan vervanging toe zijn, die is vrij groot. Nieuwe badkamer kranen bieden dan uitkomst.

De levensduur van een kraan

Niet alleen smaken kunnen verschillen, maar ook de levensduur van je kranen kunnen van elkaar verschillen. Afhankelijk van hoe je ermee omgaat en ook de kwaliteit zijn belangrijke factoren of je kraan met een jaar of 5 al aan vervanging toe is of dat ze ook gerust nog 10 jaar kunnen blijven zitten. Helemaal kranen die je regelmatig schoonmaakt, zijn vaak ook na een aantal jaren niet van nieuw te onderscheiden. Met name door de hoeveelheid kalk die in het water zit, zul je merken dat de aanslag op een gegeven moment niet meer schoon te maken is, mits je natuurlijk periodiek poetst. Geen zin om te poetsen? Kies dan voor een waterontharder. Deze zorgt ervoor dat het kalk zich niet kan hechten aan je kraan, waardoor je kranen langer mooi blijven, ook wanneer je ze niet of nauwelijks poetst.

Kies voor zwarte kranen

Badkamer kranen zijn er in allerlei verschillende soorten, kleuren en ook maten. Wat je vooral ziet, is dat het een enorm verschil maakt op het moment dat je je huidige kranen in de badkamer vervangt door zwarte kranen. Op zwart mag je dan misschien wel meer vuil zien, maar zolang je het goed schoonhoud, is het een absolute upgrade voor je gehele badkamer. Kies je voor nieuwe kranen, dan gaat het niet alleen om de kraan bij de wasbak, maar natuurlijk ook voor de douchekop. De combinatie van een schone en vooral ook opgeruimde badkamer en een paar nieuwe zwarte kranen, geven je badkamer direct een compleet andere look en feel.