De voordelen van een rolcontainer

Een rolcontainer is een grote container met wielen waarin afval kan worden opgehaald en weggegooid. De container is voorzien van een deksel en een open achterkant waardoor het afval gemakkelijk kan worden ingeladen. Rolcontainers worden veel gebruikt in stedelijke gebieden voor het opruimen van grof afval, zoals bouwafval of tuinafval. Ze worden vaak door gemeenten geleverd en opgehaald, maar sommige bedrijven bieden ook de verhuur van rolcontainers aan voor particulieren of bedrijven. Ook worden ze binnen bedrijven vaak gebruikt als centraal afvalbrengpunt. Kortom, ontzettend handig dus. Wil jij nu weten welke voordelen een rolcontainer kan hebben voor jouw bedrijf? Wij vertellen het je!

Gemak: Rolcontainers zijn gemakkelijk te verplaatsen dankzij hun wielen, wat betekent dat je het afval gemakkelijk naar de container kunt brengen.

Inhoud: Rolcontainers hebben een ruime inhoud, waardoor je in één keer veel afval kunt weggooien.

Milieuvriendelijk: Door het afval weg te gooien in een container voorkom je dat het door het hele bedrijf slingert. Je kent het vast valt, die klein afvalbakken die al snel overvol zitten, dat is met een rolcontainer op een centrale plek in het bedrijf verleden tijd.

Gemakkelijk te legen: Rolcontainers kunnen gemakkelijk worden opgehaald door een externe afhaaldienst. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een contract afsluiten, zodat je één of meerdere keren per week de rolcontainer komen legen.

Veilig: Rolcontainers zijn vaak voorzien van een deksel om te voorkomen dat er ongedierte in kan komen. Vooral van belang wanneer je de rolcontainer gebruikt voor etenswaren bijvoorbeeld.

Flexibel: Rolcontainers kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten afval, van bouwafval tot groente- en fruitafval. Dit maakt ze geschikt voor veel verschillende situaties.

Kies voor een afhaal contract

Een rolcontainer met afhaal contract is de oplossing voor het regelmatig laten ophalen van het afval. Dit kan bijvoorbeeld een gemeente zijn of een afvalverwerkingsbedrijf. Bij het afsluiten van het contract maak je afspraken over hoe vaak de container geleegd moet worden en wat de kosten hiervoor zijn. Hierdoor weet je precies wat de verwachte kosten zijn en hoef je je niet druk te maken om het regelmatig legen van de container. Dit kan handig zijn als je veel afval produceert en het lastig vindt om zelf voor het ophalen te zorgen.