Kosten huis schilderen 

Ben je van plan je complete huis te schilderen? Dan is het goed om te weten wat de kosten zijn. De prijs voor het laten schilderen is afhankelijk van een aantal factoren. Benieuwd? Je leest het in dit artikel. 

De schilderklus zelf doen of uitbesteden? 

Uiteraard kun je ervoor kiezen om zelf je complete woningen te schilderen. Dit is altijd goedkoper dan wanneer je het laat doen door een schilder. Hou er wel rekening mee dat je er veel tijd mee kwijt bent. Een schilder werkt sneller en heeft bepaalde technieken waardoor de verflaag er binnen no-time op zit. Zo kiezen schildersbedrijven vaak om een woning te spuiten. Dit bespaard voornamelijk tijd wanneer het gaat om een complete ruimte die van een nieuwe laag voorzien moet worden. Daarnaast is het resultaat vaak strakker dan wanneer je het zelf doet. 

Schilder kosten

Als je eenmaal hebt besloten om de schilderklus uit te besteden aan een schilder, wil je natuurlijk weten wat dit gaat kosten. De schilder kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste kan de prijs per vierkante meter of per uur berekend worden. Ook het gebruikte materiaal is van invloed op de prijs. Het uurtarief van een schilder ligt gemiddeld tussen de €35,- en €50,- per uur. Benieuwd naar meer prijsinformatie? Bekijk dan de volledige schilder kosten hier. 

Binnenschilderwerk

Is alleen de binnenkant van je woning toe aan een nieuwe laag verf? Schakel dan een schilder in die hierin is gespecialiseerd. Gemiddeld moet het binnenschilderwerk tussen de 5 en 10 jaar opnieuw gedaan worden. Een binnenschilder heeft als taak het schilderen van deuren, kozijnen, trappen, plinten en uiteraard binnenmuren. Daarnaast kan hij ook de plafonds en badkamer voorzien van een nieuwe verflaag. 

Kosten binnenschilder

De kosten voor een binnenschilder liggen lager dan voor buitenschilderwerk. Simpelweg omdat het eenvoudiger te bereiken is. Gemiddeld vraag een binnenschilder tussen de €35,- en €40,- per uur. Per vierkante meter ligt de prijs tussen de €25,- en €30,- per m2. Uiteraard is de prijs afhankelijk van het gebruikte materiaal en de techniek waarmee geschilderd wordt. Kijk voor de volledige binnenschilder kosten hier.