Tips voor het afvoeren van een oude wasmachine

Wanneer je een nieuwe wasmachine aanschaft, komt vaak de vraag naar boven hoe je de oude wasmachine kunt afvoeren. Het is belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen, zodat het milieu niet onnodig belast wordt. In dit artikel geven we tips voor het afvoeren van een oude wasmachine.

Raadpleeg de gemeente

Voordat je de wasmachine afvoert, is het raadzaam om de gemeente te raadplegen. In sommige gemeenten is het namelijk mogelijk om de oude wasmachine gratis te laten ophalen door de gemeente. Ook kun je bij de gemeente informeren waar je de wasmachine kunt afleveren bij een milieustraat.

Breng de wasmachine naar de milieustraat

Als de gemeente geen ophaalservice heeft, kun je de oude wasmachine naar de milieustraat brengen. Op de milieustraat worden afgedankte apparaten gescheiden en verwerkt. Let er wel op dat de openingstijden van de milieustraat kunnen variëren en dat er soms kosten aan verbonden zijn.

Laat de oude wasmachine ophalen door een erkend bedrijf

Als je geen mogelijkheid hebt om de oude wasmachine zelf weg te brengen, kun je ervoor kiezen om deze te laten ophalen door een erkend bedrijf. Dit bedrijf zal de wasmachine op een milieuvriendelijke manier verwerken en recyclen. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Verkoop of doneer de oude wasmachine

Als de oude wasmachine nog in goede staat is, kun je deze ook verkopen of doneren. Er zijn verschillende tweedehands winkels en organisaties die oude apparaten verzamelen en deze een tweede leven geven. Zo draag je bij aan een duurzame samenleving en help je anderen.

Wasmachine afvoeren

Het afvoeren van een oude wasmachine kan op verschillende manieren. Raadpleeg de gemeente om te kijken of er een ophaalservice beschikbaar is of waar je de wasmachine kunt afleveren bij een milieustraat. Ook kun je ervoor kiezen om de oude wasmachine te laten ophalen door een erkend bedrijf of deze te verkopen of doneren als deze nog in goede staat verkeert. Door op een verantwoorde manier de oude wasmachine af te voeren, draag je bij aan een duurzamere samenleving.