Je tuin aantrekkelijk maken in de winter: haal vogels in je tuin

Wanneer de winter begint, dan is het vaak met de prachtige bloemen en planten wel gebeurt in onze tuin. Toch is het wel belangrijk dat je rekening houdt met alle vogels die nog wel buiten moeten zien te overleven. Waar ze voorheen zichzelf konden voorzien van voedsel, is dit natuurlijk in de wintermaanden een stuk lastiger. Vooral wanneer het vriest of wanneer er sneeuw ligt, is het wel fijn dat wij als mensen ons steentje kunnen bijdragen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jij je tuin aantrekkelijk maakt om vogels naar je tuin te laten komen tijdens deze barre wintermaanden?

Hang vetbollen in je tuin

Vetbollen zijn natuurlijk al sinds jaar en dag ontzettend populair. Wist je namelijk dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Wel is het belangrijk te weten welke vogelvoer je dan gebruikt. Niet ieder product kan namelijk worden gebruikt als vogelvoer. Wat veel mensen namelijk wel vaak denken, is dat droog brood, kaas randjes, stukjes worst of pindakaas geschikt is voor vogels, maar dit is dus absoluut niet het geval. Dit komt namelijk omdat deze producten relatief veel zout en andere conserveringsmiddelen bevatten wat kan zorgen voor problemen met de gezondheid. Kies daarom dus ook voor vetbollen die geschikt zijn voor vogels, zodat je zeker weet dat ze er niet alleen van genieten, maar dat ze er ook daadwerkelijk sterker door worden.

Meelwormen

Wanneer het in de winter vriest, dan kunnen de vogels natuurlijk niet met hun snavel in de grond pikken. Om er dan toch voor te zorgen dat ze meelwormen kunnen eten, kun je ook zelf meelwormen kopen en aan de vogels voeren. Let er natuurlijk wel op dat je de meelwormen niet in de sneeuw gooit, aangezien ze anders binnen enkele minuten bevriezen en de vogels er dan nog niets aan hebben. Wat je het beste kunt doen, is een bakje neerzetten, waar de deze meelwormen in stopt. Zo hebben de vogels rustig de tijd om ze te kunnen vinden en kunnen de meelwormen niet ontsnappen. Hoe handig is dat?