Het belang van metingen in industriële processen

Metingen spelen een cruciale rol in industriële processen. Het nauwkeurig meten van parameters zoals druk, temperatuur, flow en niveaus is essentieel voor het optimaliseren van processen en het waarborgen van de procesveiligheid. Betrouwbare meetinstrumenten en transmitters worden gebruikt om deze metingen uit te voeren, waardoor procesoperators in staat zijn om de procesomstandigheden te monitoren en te controleren. Dit helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verbeteren van de efficiëntie en kwaliteit van industriële processen. In dit artikel zullen we enkele belangrijke meetinstrumenten bespreken die worden gebruikt in de industrie.

Manometers: essentieel voor het meten van druk

Manometers, ook wel drukmeters genoemd, zijn onmisbaar in de industrie voor het meten van de druk van een gas of vloeistof in een systeem. Ze maken gebruik van het buisveerprincipe (Bourdon) en tonen de druk via een wijzerplaat in bar. Het meten van druk is belangrijk om de kwaliteit van een proces te bewaken en om lekken of drukopbouw te kunnen constateren. Ancotech Smeertechniek biedt een breed assortiment aan manometers aan, waarbij de standaardmodellen glycerine gevuld zijn en een RVS behuizing hebben. Daarnaast biedt Ancotech Smeertechniek maatwerkadvies, reparatie en revisie in hun eigen werkplaats, een grote voorraad aan onderdelen en een breed assortiment om altijd de beste oplossing te kunnen bieden.

Slanghaspels: praktisch en veelzijdig voor verschillende toepassingen

Slanghaspels zijn een ander belangrijk meetinstrument in de industrie, vooral voor het efficiënt en veilig transporteren van vloeistoffen en gassen. Ancotech Smeertechniek biedt een breed assortiment automatische slanghaspels van hoogwaardige kwaliteitsmerken voor vetpompen, oliepompen en perslucht, die altijd op voorraad zijn. Deze slanghaspels zijn robuust, compact en bieden een hoge mate van corrosiebescherming. De slanghaspels hebben een flexibele slang met een maximale werkdruk van 400 bar en een lengte van 10 of 15 meter. Ze zijn geschikt voor gebruik in verschillende sectoren, zoals landbouw, grondverzet, werkplaatsen, voedingsmiddelenindustrie, scheepvaart, offshore, autodealers, garages voor vrachtwagens en zwaar materieel.

Het belang van nauwkeurige metingen in diverse sectoren

Nauwkeurige metingen van chemische (gas)samenstellingen zijn belangrijk in verschillende sectoren, zoals milieu en volksgezondheid, om de kwaliteit van producten en de veiligheid te waarborgen. Metingen van de samenstelling van aardgas zijn essentieel om de calorische waarde en daarmee de energie-inhoud te bepalen, wat belangrijk is voor de kwaliteit en ontwikkeling van biobrandstoffen. Accurate metingen van chemische samenstellingen zijn ook nodig om de normale luchtsamenstelling te bepalen en schadelijke gassen te identificeren die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het meten van chemische samenstellingen speelt een sleutelrol in het verkrijgen van hoogwaardige producten in de (proces)industrie, zoals voedsel, geneesmiddelen, oplosmiddelen en brandstoffen.

Regelmatige kalibratie en betrouwbare meetinstrumenten voor optimale resultaten

Regelmatige kalibratie van analyseapparatuur en gasmonitoren is belangrijk om afwijkingen te voorkomen en nauwkeurige meetgegevens te verkrijgen in de chemie. In de industrie worden meetmethoden gebruikt om de efficiëntie en kwaliteit van processen te optimaliseren. Door middel van efficiënte meetstrategieën en validatiemethoden kunnen producten en processen geoptimaliseerd worden. Dit omvat onder andere het advies en de opbouw van gasanalysefaciliteiten, ontwikkeling en validatie van meetmethoden, ondersteuning van procesoptimalisatie en automatisering, en ontwikkeling en advies van meetmethoden voor handhaving van wetgeving. Het gebruik van betrouwbare en valide meetinstrumenten, zoals de manometers en slanghaspels van Ancotech Smeertechniek, is essentieel om zuivere metingen te verrichten en om ervoor te zorgen dat het meetinstrument daadwerkelijk meet wat het beoogt te meten.